Dovezi stiintifice, matematice si logice care arata ca DUMNEZEU exista

 

 

Dovada 5 pentru existenta lui Dumnezeu

- Logica, bun simt si motiv -

As vrea sa va dau 3 exemple simple care demontreaza ca trebuie neaparat sa existe Dumnezeu si daca cineva nu crede in Dumnezeu, atunci acea persoana nu gandeste logic.
Exemplu 1 :
Stiti desigur renumitul sfinx egiptean. Ganditi-va putin la el.
Daca esti un ateu, esti de accord cu posibilitatea, esti deschis posibilitatii ca nimeni sa nu fi sculptat, ca nimeni sa nu fi facut acel sfinx, ci ca el sa se fi creat doar asa intamplator din......... actiunea aleatoare a vantului, eroziunii, apei, etc ?!
La urma urmei, nici eu, nici tu nu am fost la fata locului atunci cand sfinxul a fost creat.
Tehnic vorbind, nimeni nu poate dovedi cum a fost creat acel sfinx.
Deci,esti de acord cu posibilitatea, esti deschis posibilitatii ca nimeni sa nu fi sculptat, ca nimeni sa nu fi facut acel sfinx, ci ca el sa se fi nascut intamplator doar din actiunea aleatoare a vantului, eroziunii, apei, etc ?
Daca sunteti o persoana logica, nu veti fi de acord ca sfinxul a fost creat intamplator, doar prin actiunea de eroziune a apei si vantului! De ce ?
Pentru ca exista o complexitate in forma sfinxului care nu ar fi putut fi creata prin actiunea de eroziune a vantului si ploilor. Logic.
Acum vin si te intreb :
Ce este mai complex ? Acel sfinx sau corpul uman ?
Desigur, corpul uman este mult mai complex !
Deci logic vorbind, cum de crezi ca ceva mai putin complex decat corpul uman, cum ar fi sfinxul, nu a luat nastere intamplator si cineva l-a creat, insa imediat esti de acord cu ideea ca ceva si mai complex, cum ar fi corpul uman, a putut lua nastere prin evolutie, printr-un “sir de intamplari aleatoare”?!
Vedeti oameni buni ? Logic vorbind, este o totala contradictie !
Exemplu 2: 
Sa luam un portret. Sa zicem celebrul portret a lui Mona Lisa.
Daca esti un ateu, esti de accord cu posibilitatea, esti deschis posibilitatii ca nimeni sa nu fi pictat, ca nimeni sa nu fi facut acel portret, ci ca el sa se fi pictat doar asa intamplator ?!  Poate ca din intamplare sa presupunem, o serie de vopsele s-au rasturnat din greseala si au creat acel portret printr-o mare “coincidenta” !
Esti dispus sa accepti aceasta idee, posibilitate ?
Daca ganditi logic, o sa raspundeti : Nu.
Va intreb : De ce nu ?
Raspunsul este iarasi logic :
Pentru ca portretul este prea complex, design-ul este gandit, etc ..
Mai departe, acum va intreb:
“Fiind ateu, esti dispus sa aceepti ideea ca organismul uman a fost creat din intamplare, fara nici un creator ?”.
Aici nu aveti nici o alternativa, deoarece ateu fiind, raspunsul tau este: “da”.
Dar iarasi revin si intreb:
“OK, ce este mai complex ? Un portret bidimensional atarnat de un perete sau corpul uman care este tridimensional ?! Care este mai complex ? “
Daca sunteti o persoana logica, este clar ca corpul omenesc este mult mai complex decat portretul lui Mona Lisa ! Pana la urma, oameni buni, este vorba de logica simpla.
Deci intrebarea cheie este:
“Cum de crezi ca ceva mai putin complex, cum ar fi un portret pe perete, nu a luat nastere intamplator si cineva l-a creat, insa imediat esti de acord cu ideea ca ceva mult mai complex cum ar fi un portret, adica corpul uman, a putut lua nastere printr-un “sir de intamplari”  ?! “
Deci oameni buni, logic vorbind, cu tot respectul cuvenit, o persoana atee nu poate sa castige aceasta dezbatere, intrucat nu are nici un argument logic in favoarea ei.
Daca sunteti un ateu probabil nu o sa va lasati invins si veti replica :
“Da-mi ceva timp, plus sansa si....orice se poate intampla !
La urma urmei, universul are 15 miliarde de ani, asta reprezantand o gramada de timp, plus combinat cu ceva sanse, odata si odata, orice se poate intampla ! Orice poate fi posibil !“
Vreau sa va spun simplu ca nici aceasta teorie nu este adevarata !
Cum asa ?
Sa va dau un exemplu :
Sa presupunem ca luam un ceas desteptator mecanic si il demontam pana la ultimul surubel. Ce va rezulta este o gramada de rotite, surubele, bucatele de metal, de plastic, etc.
Luati aceasta gramada compusa din zeci, sute de mici piese si puneti-le intr-un recipient de metal cu capac.  Inchideti capacul  si incepeti sa agitati recipientul !
De cate miliarde de ani credeti ca veti avea nevoie ca sa tot agitati acel recipient pana in momentul cand deschizand capacul, printr-o “coincidenta”, inauntru sa aveti un ceas desteptator perfect asamblat si in stare perfecta de functionare ?! Deci de cate miliarde de ani veti avea nevoie pana cand , dintr-o “coincidenta”, dintr-o intamplare, acel ceas desteptator sa se autoasambleze ?!
Vreti sa stiti de cate miliarde de ani aveti nevoie ? Raspunsul este : niciodata !
Nu se va intampla asta nici intr-un an, nici  intr-un milliard de an, nici intr-o suta de miliarde de ani ! Niciodata!
Orice ateu care este sincer, va admite acest lucru.
Si inca ceva foarte important ! Macar in acest exemplu, toate componentele necesare formarii ceasului destaptator exista deja, le avem pe toate deja !
Adica exista deja orice piulita, orice rotita, orice surubel care ar putea fi reasamblate ! Si totusi am vazut cum autoasamblarea de la sine este imposibila !
Mergand pe linia acestui exemplu si extrapoland ce sustin ateii cand demonstreaza evolutia universului, un ateu sustine si incearca sa convinga ca intr-un recipient complet gol care este agitat timp de 15 miliarde de ani, se poate asambla un ceas desteptator printr-o simpla coincidenta !
Prin puterea de comparatie a acestui exemplu, vedeti acum cat de ilogic este sa gandesti ca nu exista Dumnezeu ?
As mai vrea sa mai adaug ceva : sunt sigur ca unii oameni spun :
“Nu-l vad pe Dumnezeu si deci nu cred ! “
Dati-mi voie sa va spun ca si aceasta afirmatie nu este logica !
De exemplu : va uitati pe fereastra si vedeti miscarea frunzelor.
Nu vedeti vantul, nu-i asa ? Vantul este invizibil. Si totusi crezi in existenta vantului, stii ca acolo exista vant. Daca nu il vedem, nu inseamna ca vantul nu exista !
Alt exemplu: telefonia celulara. Nu vedem undele radio care face posibila comunicatia dintre doua  telefoane celulare, ele sunt invizibile. Totusi ele exista. Stim asta pentru ca multumita lor, noi putem initia apel telefonic de la un cellular la altul. Deci este ilogic a afirma ca daca nu vedem ceva, acel ceva nu exista !
Logica si bunul simt arata clar ca Dumnezeu exista !