Dovezi stiintifice, matematice si logice care arata ca DUMNEZEU exista

 

 

Dovada 2 pentru existenta lui Dumnezeu

- Al Doilea Principiu al Termodinamicii -


Aceasta lege mai este numita si Principiul Caldurii. In linii mari, ea stipuleaza ca temperatura oricarui lucru tinde catre o stare de echilibru termic.
Sa va explic in linii mari ce presupune aceasta lege. Sa spunem ca luam o cana de cafea fierbinte si o bucata de gheata si le punem una langa alta. In cele din urma, si cafeaua si gheata vor masura aceeasi temperatura, adica ambele vor atinge o stare de echilibru termic. Asa functioneaza aceasta lege si repet, reprezinta, un fapt verificat si aprobat stiintific. Adica Legea a Doua a Termodinamicii . Acesta lege se aplica sistemelor inchise, adica fara nici o influenta din exterior. Va amintiti ca ateii, fiindca nu cred in existenta lui Dumnezeu, considera universul un sistem inchis, fara influenta externa, deci nici din partea lui Dumnezeu.
De asemenea, exista un principiu continut in aceasta lege a doua a termodinamicii care spune ca lucrurile merg de la starea de ordine, la starea de haos, adica lucrurile se degradeaza. Aceast principiu de mai numeste si Principiul Entropiei. De exemplu, daca la biroul de la servici ati aranjat hartiile intr-o anumita ordine, in timp, dupa ce o gramada de oameni trec pe langa biroul tau, datorita curentului si a altor factori, hartiile care sunt aranjate in acea ordine vor incepe in timp sa se deranjeze, sa cada, sa strice ordinea facuta de tine initial. In nici un caz, nu se vor aranja in ordine.... de la sine !
Asta ar fi o incalcare a principiului entropiei, o violare a legii 2 a termodinamicii.
Casa dumneavoastra de exemplu, in timp, se degradeaza de la sine, in nici un caz nu isi imbunatateste starea de la sine putere.
Deci, daca nu exista Dumnezeu cum spun ateii, atunci asta s-ar fi intamplat in univers: am fi avut acea explozie bing-bang acum 15 miliarde de ani, din acel punct minuscul de care ei pomenesc, apoi aceasta explozie initial haotica, gradat ar fi creat in loc de haos, lucruri din ce in ce mai complexe, mai evaluate.
Asta incalca, violeaza a doua legea a termodinamicii. Nu se poate sa avem explozie care se transforma in ordine. . Nu se poate sa avem haos total care sa se transforme in ordine de la sine !
Contrariul este adevarat, adica ordinea se transforma treptat in haos. Asta se intampla zilnic in lumea reala si in lumea stiintifica.
Deci daca evolutia este adevarata si daca nu exista Dumnezeu, asta inseamna ca a fost o explozie acum 15 miliarde de ani in urma, si apoi din acea explozie haotica, lucrurile au devenit din ce in ce mai complexe, din ce in ce mai organizate si evoluate. Acest lucru este ilogic, dar incalca o lege stiintifica.
Deci este foarte important sa retineti ca stiinta nu permite ca lucrurile sa se dezvolte in complexitate de unele singure. Daca va ma amintiti ca am vorbit de o alta dovada a existentei  lui Dumnezeu, adica de primul principiu al termodinamicii care spune ca nu poti sa ajungi la ceva din nimic.
Am avut dezbateri cu oameni de stiinta atei care mi-au argumentat ca poate materia si totul in univers nu au fost create de nimeni si poate ca ele au existat dintotdeauna.
Asta pentru ca i-am presat mereu tare cu primul principiu al termodinamicii, adica ca nu poti avea materie din…nimic !
Deci cu alte cuvinte, ii intreb cum au fost toate create daca tu sustii ca nu exista Dumnezeu care le-a creat ?!
Si deci ei imi raspund cu faptul ca poate materia si totul in univers nu au fost create de nimeni si poate ca ele au existat dintotdeauna, a avut loc explozia bing-bang, apoi expansiunea universului, apoi la un moment dat totul se opreste, apoi universul incepe ciclul invers, adica sa se retraga, sa se contracte, pana se ajunge din nou la cel punct minuscul, apoi apare iarasi explozia si ciclul se reia la infinit.
Deci asta este unul din argumentele pe care ei mi le-au spus. Tocmai in acest moment, aici intervine a doua lege a termodinamicii . Pentru ca daca aceasta teorie a lor este adevarata si tot ce exista in univers a existat dintotdeauna, si deci nu au trebuit sa fie creat niciodata, deci atunci, a doua lege a termodinamicii face aceasta teorie imposibila !
Iata de ce :
Va mai amintiti cand v-am spus de cafeaua fierbinte si de bucata de gheata puse in aceeasi incapere, care in cele din urma ating echilibrul termic, adica masoara aceeasi temperatura ?
Acelasi principiu se aplica in intregul univers.
Deci daca ateii au dreptate cand sustin ca materia si tot ce este in univers au existat dintotdeauna, atunci in univers, nu am mai avea temperature diverse ! Adica universul ar fi atins demult echilibrul termic, deci totul in univers ar avea aceeasi temperatura ! Corect, nu ?
Si totusi, nu asta observam in univers !
Exista stele cu temperatura de mii de grade, adevarate mingi de foc, dar in acelasi timp, exista si comete care sunt gigantici bulgari de gheata si praf. Deci in univers exista si cafeaua fierbinte si bucata de gheata coexistand impreuna.
Concluzia este ca aceasta materie nu a putut exista dintotdeauna cum sustin ateii, altfel conform tot stiintei, temperatura ar fi trebuit sa fie aceeasi !
Ca sa recapitulam : prima lege a termodinamicii arata ca este imposibil sa se ajunga din nimic la..ceva, iar a doua lege a termodinamicii spune ca este imposibil ca materia, universul sa fi existat dintotdeauna fiindca in acest caz,
s-ar fi atins echilibrul termic, adica ar exista aceeasi temperatura in tot universul !
Tot legea a doua ne arata ca este imposibil sa avem o crestere gradata a complexitatii materiei din univers, de la o explozie haotica. Cu alte cuvinte, din haos nu se ajunge la ordine, ci din ordine se ajunge prin degradare, treptat la haos.