Dovezi stiintifice, matematice si logice care arata ca DUMNEZEU exista

 

 

BONUS la dovezile care demonstreaza existenta lui Dumnezeu


La dovezile prezentate, vreau sa mai adaud un mic bonus:
Acest bonus trateaza unele dintre cele mai comune obiectii, nedumeriri si intrebari.
De ce unii oameni de stiinta si unii intelectuali, resping credinta in Dumnezeu?
Asta este o intrebare buna, legitima. Haideti sa tratam asta.
Care este explicatia ?
Daca este atat de clar ca Dumnezeu exista, de ce exista totusi oameni de stiinta si intelectuali care resping ideea ca Dumnezeu exista ?!
Inainte de toate, vreau sa va spun ca exista mii de oameni de stiinta creationisti pe toata planeta care cred in Dumnezeu si in creatie !
Ei nu sunt citati in mass-media mai deloc, intrucat traim intr-o societate seculara, o societate care in marea majoritate il respinge pe Dumnezeu, o societate ce preda in scolile publice numai teoria evolutionista, ca fiind "unica" explicatie a aparitiei vietii si a omului. Deci nu este de mirare ca lucrarile si ideile oamenilor de stiinta care cred in Dumnezeu  nu sunt popularizate la fel ca si a oamenilor de stiinta atei.
Astea fiind spuse, sa ne intoarcem la intrebarea :
De ce unii oameni de stiinta si unii intelectuali, resping credinta in Dumnezeu?
Eu am o teorie pe care vreau sa v-o impartasesc.
Cred ca unii oameni de stiinta si intelectuali resping credinta in Dumnezeu deoarece ei permit ca gandurile, ca pornirile lor emotionale sa le umbreasca logica.
Ce vreau sa spun cu asta? Ei nu vor ca Dumnezeu sa existe. Ei nu vor sa fie responsabili in fata unui Dumnezeu.
Daca Dumnezeu exista, asta inseamna ca oamenilor de stiinta atei le revine responsabilitatea sa faca ceva cu aceasta informatie. Astfel, ei se vor afla in situatia de a da socoteala lui Dumnezeu si nu cred ca ei isi doresc asta. Ei nu vor ca “crestinii astia fanatici religiosi” sa aibe dreptate. Deci la nivel emotional, ei isi doresc mult ca Dumnezeu sa nu existe si astfel, pur si simplu, ei refuza sa accepte existenta lui Dumnezeu.
De asemenea, cred ca si mandria lor este un obstacol in calea credintei. Ganditi-va  putin la ceva:
Daca Dumnezeu exista, atunci El nu poate sa fie impresionat de doctoratele si gradele academice ale unor oameni de stiinta. Nu-i asa? Dumnezeu este pana la urma, marele egalizator al valorilor umane. Daca Dumnezeu exista, asta insemna ca un om ce poseda diploma de doctorat si un simplu portar, au aceeasi valoare in ochii lui Dumnezeu.
Astfel, multi intelectuali cu diploma si merite inalte, vor fi nevoiti sa accepte faptul ca , in ochii lui Dumnezeu, nu sunt mai buni decat oricine altcineva.
Va rog sa ma credeti, nu spun  toate astea ca sa injosesc categoria intelectualilor, dar sa fim sinceri:
Exista o gramada de intelectuali de varf, cu o gramada de diplome, cinste lor, dar care sunt foarte incantati atunci cand intra intr-o  sala de conferinta si stiu ca ei sunt cei mai destepti din acea sala. Asta le mangaie ego-ul, ii face extrem de mandri! Dar daca exista Dumnezeu, care este marele egalizator al valorilor umane, dintr-o data, acesti intelectuali de varf au aceeasi valoare ca orice alt om din acea sala de conferinte ! Cu siguranta, lucrul asta le afecteaza mandria.
De asemenea, un alt motiv pentru care cred ca unii oameni de stiinta si intelectuali nu accepta existenta lui Dumnezeu, se datoreaza faptului ca ceva s-a intamplat in viata lor. Ma refer la o tragedie, sau ceva ce ei nu pot  explica, ceva care i-a ranit profund , iar acum ei sunt, daca putem spune, “suparati, mahniti pe Dumnezeu”.
Cred ca si asta este unul dintre motive pentru multi oameni de stiinta, intelectuali. Ei sunt indignati si suparati pe Dumnezeu si modul lor de a rabufni este afirmatia: “Dumnezeu nu exista!”. Si ei chiar se impaca cu ideea asta.
Si in sfarsit, un alt motiv pentru care unii intelectuali de varf si oameni de stiinta nu cred in Dumnezeu, este deoarece ei nu cred in miracolele care se desfasoara in viata de zi cu zi, chiar in fata ochilor lor.
Daca prin absurd, i-ai putea duce inapoi in timp, cateva mii de ani in urma, si ar putea vedea cum Marea Rosie se desparte,  ei bine, atunci ei ar fi nevoiti sa creada in Dumnezeu. Daca i-ai putea duce inapoi in timp aproximativ 2.000 de ani in urma si le-ai arata pe Iisus mergand pe ape, atunci cu sigurata ei ar crede in Dumnezeu, dar multi dintre oamenii de stiinta atei nu vad miracole in fiecare zi, drept urmare, ei au tendinta sa nu creada in evenimente miraculoase si ca o consecinta, ei nu cred in Dumnezeu.
Dar nu este deloc asa oameni buni, oamenii de stiinta atei vad miracole care se intampla zilnic, problema este ca ei nu le recunosc ca fiind miracole! Sa va dau un exemplu:
Reproductia umana. Nasterea copiilor.
Daca stam sa ne gandim, procesul reproductiv este intr-adevar un miracol !
Ganditi-va la asta: avem un spermatozoid si un ovul, fiecare cu 23 de cromozomi, atunci cand se unesc, prin fecundare, rezulta 46 de cromozomi si in acel moment, a luat nastere o fiinta umana ! Acesta este oul fecundat ! Din acel moment, acel ou incepe sa se divizeze, incepe sa sa dezvolte si apoi incepe formarea..oaselor! Dintr-o data, sangele incepe sa se formeze, dintr-o data inima incepe sa se formeze si sa bata, un creier incepe sa se formeze, un sistem nervos central se formeaza, trasaturile fetei incep sa ia contur, toate aceste lucruri
pur si simplu…... iau nastere ! Stiati ca din punct de vedere medical, noi nu stim cum se intampla acest proces? Pur si simplu, nu stim! Veti spune: ”Bineinteles ca stim cum se intampla! Exista carti specializate cu ilustratii care descriu procesul, termeni medicali care explica ce se intampla!”.
Nu, in carti, specialistii doar descriu ce se intampla, descriu procesul care are loc, insa din punct de vedere medical si stiintific, nimeni nu stie cum se intampla! Nu putem explica cum oul fecundat se transforma in zigot si cum apoi, oasele si alte organe, incep sa se formeze ! Cum sangele incepe sa se formeze, cum creierul incepe sa se formeze ! Specialistii nu stiu cum toate astea se intampla ! Oameni buni, acest proces reprezinta intr-adevar un miracol ! Auzim tot timpul de miracolul formarii unei noi vieti, de miracolul nasterii copiilor si totul a devenit in ziua de astazi un cliseu, dar in realitate, reprezinta de fapt un miracol !
Problema este ca acest proces se intampla zilnic, oamenii de stiinta il vad zilnic, sunt obisnuiti cu el,  nu mai sunt impresionati. Intamplandu-se zilnic, se pierde valoarea de soc.
Mai devreme, am mentionat despicarea Marii Rosii. Daca am lua un om de stiinta ateu si prin absurd, l-am duce in trecut, cu  mii de ani in urma, pe vremea Vechiului Testament si l-am pune sa priveasca scena cand Marea Rosie se despica, el ar zice: “ Uimitor, Dumnezeu exista!”. Totusi , daca acel cineva ar privi Mare Rosie despicandu-se in fiecare zi, una dupa alta, acest lucru si-ar pierde in timp valoare de soc si nu ar mai fi privit ca un miracol !
Omul de stiinta ateu nu ar mai fi impresionat si pana la urma ar spune: “ Nu exista Dumnezeu, despicarea Marii Rosii nu reprezinta mare lucru, apa se despica mai mereu, de fiecare data cand merg pe malul unui lac, vad cum apa se despica!”.
Daca l-ai intreba:” Cum se intampla asta? Cum explicit asta? “. El ti-ar raspunde: “Ei bine, nu stiu”.
El ar putea sa descrie in carti procesul despicarii apei, dar nu ar sti sa explice cum se intampla asta.
Daca s-ar intampla in mod repetitiv, procesul si-ar pierde valoarea de soc, iar omul de stiinta ateu ar inceta sa il mai considere un miracol !
Este exact ce s-a intamplat un miracolul reproducerii umane, cu miracolul nasterii unei noi vieti. Multa lume a incetat sa il mai considere un miracol, dar va asigur ca este !